Ce stim despre produsele de curatenie

O mare parte din produsele de curatenie pe care la gasim astazi in magaine, contin compusi chimici, acestia fiind daunatori pentru sanatatea noastra. In functie de utilizarea destinata, produsele de curatenie lichide sunt impartie in trei categorii: acide, alcaline si neutre. Acestea pot fi si de natura solida si atunci poarta denumirea de ‘’detergenti’’.
Din cele acide fac parte acidul hidrocloric, acidul fosforic si acidul sulfuric. Sunt unele din cele mai periculoase substante chimice pe care le puteti folosi in casa, deoarece sunt corozive. Acestea ataca tesuturile vii, distrugandule in profunzime, fiind afectate in principal pielea si mucoasa nazala.
Substantele chimice alcaline contin o baza mare de hidroxid de sodiu, cunoscut si ca soda caustica sau lesie. Se folosesc pentru degresarea, curatarea grasimilor si a uleiurilor. Este folosit foarte mult amoniacul care este un iritant puternic al ochilor si al plamanilor si trebuie evitat in special de persoanele care sufera de astm sau alte afectiuni respiratorii.
Produsele de curatenie neutre au un pHneutru si contin agenții tensioactivi neionici. Pentru a evita toate efectele nocive ale compusilor chimici, poti opta pentru produsele naturiste, care nu dauneaza pielii, extractele naturale care ofera parfumul delicat si prospat al casei si pielii tale.

Va recomand curatenie birouri evoconcept.ro si curatenie dupa constructor evoconcept.ro!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *